Maj 242012
 

Mamm vilar nu i minneslunden  men jag har ännu inte orkat åka dit upp. Nu är det morsdag på söndag och jag har tänkt att jag ska åka dit , ensam.  Jag vill inte ha med mig någon då det känns så jobbigt.

Jag hör min mamma ibland. Då jag tänker på henne så hör jag henne säga ”Tjenare”. Som om hon hör mig. Ibland när jag ligger i sängen och ska sova så slår det mig plötsligt att min mamma inte lever längre och då tappar jag andan. Som om jag inte tar det till mig riktigt och det helt plötsligt går upp för mig att hon faktiskt är död. Dessa ögonblick är så jobbiga och jag skyndar mig att tänka på nåt annat.

Jag vill ha min mamma i livet, jag är inte beredd på detta. Finns ju massor jag vill berätta. Hur lång tid behöver man för att förstå att en älskad person är i himmelen?

Oj så ofta jag var arg på henne och tyckte hon var en stor egoist men det är ingen tröst nu. Jag saknar hennes stånkande och gnällande men även hennes omtanke och att hon alltid fanns där för mig när det verkligen krisade.

På söndag ska jag besöka mamma och kanske förstår jag då att hon inte finns här på jordelivet mer.

Den här är till dig mamma

  4 Kommentarer till “Morsdag”

 1. Jag har oxå svårt att förstå att mormor inte kommer att komma tillbaka. Ibland så tänker jag på förra sommaren då jag o barnen åkte till henne o plockade jordgubbar o vattnade blommorna o då slår det mig att den här sommaren kommer att vara annorlunda. Saknar mormor och ibland känns det som hon ändå är här på nå vis..

 2. Hej, du är så välkommen, brukar inte du åka upp till Dalarna ibland, o bada?
  Jag förstår att det måste vara extra tungt för dig denna morsdag som är den första sedan du förlorade din mamma.
  Klart att man kan bli sur på sina föräldrar, fattas bara, men samtidigt ligger oftast stor kärlek i botten.
  Min mamma har nu varit borta i 31 år…men jag tänker på henne ganska ofta nu när jag blir äldre och redan har levat snart tio år längre liv än hon fick. Är så glad att jag fått se mina barnbarn växa upp och även sett hur dottern o hennes familj efter flera års möda fått till en väl fungerande o stöttade familj!
  Ha det gott /Kramen

 3. Kram

 4. Känner så igen det du skriver…..
  och det är svårt att fatta att ens mamma inte är här längre…
  jag kan känna det fortfarande fast det gått flera år
  man är nog aldrig riktigt förberedd på när ens kära går bort, även om man vet att det ska hända
  och när en mamma lämnar detta livet är nog extra jobbigt
  det är speciella band hur än allt varit i livet
  skickar dig en stor kram

 Svara

(obligatorisk)

(obligatorisk)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>