Maj 262012
 

Har just lyssnat klart på denna bok. Den var super bra och det är inte klokt hur det kan gå till i fängelser i världen.  Kan tänka mig att den är lite svårläst med tanke på alla svåra utländska namn . men jag rekommenderar starkt denna bok.

El Choco är den fascinerande berättelsen om en svensk mans kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, om kärlek mot alla odds, och om ett land i uppror.

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz.

På San Pedro sitter stora knarkhandlare i rymliga tvåvåningsceller med eget kök och badrum, medan fattiga småtjuvar trängs med varandra i iskalla, små betongutrymmen på andra sidan väggen. Över 100 barn bor med sina fäder i cellerna och massor av människor hålls inlåsta i flera år

(texten hämtad här)

 

  2 Kommentarer till “El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse”

  1. Har just lyssnat klart på denna bok. Den var super bra och det är inte klokt hur det kan gå till i fängelser i världen. Kan tänka mig att den är lite svårläst med tanke på alla svåra utländska namn . men jag rekommenderar starkt denna bok.

  2. Halloj, är hemma o förkyld nu, ska nog ladda in en ljudbok o ligga o lyssna lite, lagom aktivitet :)

    kram

 Svara

(obligatorisk)

(obligatorisk)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>